torstai 28. maaliskuuta 2013

30. raskausviikko alkaa + eilinen neuvola ja kontrolliultra

Tänään taas poksahteli viikkoja täyteen, eli 29+0 saavutettu. Huh, 11 viikkoa enää laskettuun aikaan. Hurjaa miten aika vierähtää...
Eilen oli siis neuvola ja kontrolliultra. Ekaksi nyt neuvolakuulumisia tän normilistan muodossa. Suluissa viimeisimmän käynnin jutut, elikkä vkolta 26+0.

Rv: 28+6 (26+0)
Paino: + 1,6 kg edelliskerrasta
RR: 113/62 (116/58)
Pissa puhdas (puhdas)
B-Hb: 129 (124)
Sf-mitta: 24,5 cm (19 cm)

Hyvät lukemat oli kaikinpuolin siis. Hemoglobiinia kehui neuvolatätikin, toivottavasti pysyy nuissa lukemissa jatkossakin :) Sf-mitta oli ottanu paljon kiriä, ja teki hienon nousun takasin käyrille, eli ei enään laahailla missään alakäyrien alapuolella :) Nyt ollaan takas ala- ja keskikäyrän välissä. Dopplerilla ei sydänääniä kuunneltu, koska seuraavana sainkin sitten hipsiä sinne neuvolalääkärin huoneeseen.
Oli mukavaa jälleen vilaista pikkuista murua :) <3 En tiedä eikö ipana oikeen tykkää siitä ultrailusta, alko taas kauhea potkinta ja mekastus mahassa, sama oli viimeksikin :D Lääkärikin sanoi, että onpas erittäin vilkas lapsi :D Neiti pötkötti raivotarjonnassa edelleen ja hyvä niin. Sykkeet oli 134 ja lapsiveden määrä normaali. Murunen oli edelleen saman verran päiviä jäljessä kuin viimeksikin. Kasvaa kuitenkin tasaisesti, on terve ja kaikki on muutenkin kunnossa. Lääkäri tuumas vain että hän haluaa kasvaa omia käyriään ja niin se pitääkin :D Eli syntymäpainoarvio pysynee edelleen siinä kolmen kilon tietämillä. Lääkäri haluaa nyt vielä kahden viikon päästä kuitenkin vilkaista vielä kerran, eli samanlainen kontrolliultra vielä tulossa. Tuo on ihana tuo meidän neuvolalääkäri, minä tykkään :) Eli 11.4. kontrolliultra ja samalla sitten neuvolakäyntikin. Mukavaa, kun nyt alkaa nuo neuvolakäynnit olla useammin, menee aikakin vähän joutuummin :D
Sain neuvolassa nyt myös aikataulun tulevista perhe- ja synnytysvalmennuksista. Eka valmennus onkin sitten 16.4. (jos oikein muistan) ja aiheena on parista perheeksi. Synnärille tutustuminen on 23.4.

Eilen tosiaan piipahdettiin siellä Kajaanissakin. Jotain tavaraa tarttui mukaan, itselle paita ja sukkahousut sekä ihana ja lämmin villatakki (joka meni mukavasti masunkin päälle). Kotiin lähti sit Jyskistä mukaan suihkuverho ja pöytätabletit. Kävin lastenkirppikselläkin, mutta siellä oli jotenkin hirmu huonolaatuista tavaraa myynnissä, joten pikkuneidille ei mitään tarttunut matkaan. Tuleva kummitäti oli sit kuitenkin tehnyt löytöjä ja näkiessämme hän tyrkkäsi sitten pienen vaatepussin kouraan :) Eli tavallaan jotain tuli mukana myös pienellekin.

Nythän se olisi sitten pääsiäisen aika. Lauantaina mennään pienellä kaveriporukalla Vuokattiin mökkeilemään yhdeksi yöksi, muuten varmaan tulee pääsiäisaika oltua ihan vaan rennosti ja rauhassa.

2 kommenttia:

  1. Mää huhuilen sua vielä täällä blogin puolella. Olit laittanu kiinnostuneesi niistä parista vauvan vaatteesta mun blogikirppiksellä, mutta poistelin nyt varaukset, kun ei susta sähköpostilla kuulunut. Laitahan viestiä, jos vielä kiinnostaa. :)

    VastaaPoista
  2. Moikka, olet seurannut vanhaa blogiani. Blogini muutti osoitteeseen http://lifewithsallas.blogspot.fi/. Olisi tosi kivaa, jos haluaisit seurata myös uutta blogiani.

    Iloista kevättä sinulle! :)

    VastaaPoista

Ilahdun kaikista kommenteista! :) Muistathan kuitenkin kommentoidessasi hyvät nettikäytöstavat!
Älä lähetä kommenttia useasti, kommentti näkyy vasta kun olen hyväksynyt sen.
En julkaise asiattomia tai loukkaavia kommentteja.