torstai 7. maaliskuuta 2013

Neuvolakuulumiset 26+0

Tänään oli neuvolakäynti ja viimein sain ne lappuset äippäpakkauksen hakuakin varten :) Neuvolassa ei ollut sen kummempaa, laittelenpas tiedot kohta tuohon. Ja suluissa edellisen kerran jutut, edellinen käyntihän oli siis rv 21+4.

Rv: 26+0 (21+4)
Paino: +2,2 kg edelliskerrasta
RR: 116/58 (106/59)
Pissa puhdas (puhdas)
B-Hb(hemoglobiini): 124 (123)
Sf-mitta: 19 cm (16 cm)
Vauvan syke: n. 140 (n. 140)
Liikkeet: ++ (++)

Ja kuten listasta voi lukea, siellähän se syy siihen miksi minusta mulla on niin pieni masu muihin samoilla viikoilla oleviin verrattuna (ja joillain monta viikkoa jäljessä olevilla on samankokonen maha ku mulla), sf-mitta laahaa alhaalla, oli humpsahtanut alakäyrän alapuolelle. Ei siis ollut olematonta kuvittelua se masun pienuus :D Neuvolatäti sanoi kuitenkin että ei paniikkia asian suhteen, voi olla että meille on vain esimerkiksi pienempi muksu tulossa tai että kohdun asento on sellainen, että tuo mitta on alempi. Tiistaina mulla kuitenkin on jo neuvolalääkäri, joka sitten tarkistaa samalla vauvan koon muiden tutkimusten yhteydessä. Ja päästään ilmeisesti murusta kurkkaamaankin samalla ♥ Ainakin neuvolatäti sanoi, että lääkäri ultraa myös ja se on täälläpäin neuvolassa normikäytäntö :) 

Neuvolassa sain myös muita lappuja, synnytyssairaalalta tuli lappu jossa esiteltiin siellä mahdolliset kivunlievitykset, sekä jotain muuta esittelyä yleisistä asioista. Täytettäväksi sain myös esitietolomakkeen johon tulee perustiedot yms ja lisäksi toiveet koskien synnytystä, vauvan nimet jos joutuu hätäkasteen antamaan jne. Hyvä oli muuten tietää, että KAKS:illa on mahdollista pystyasennossa synnytys (synnytysjakkaraa voi esim käyttää), itse kun en haluaisi selälleen synnyttää.
Ja onhan ne meillekin tulossa ne synnytysvalmennukset ym, ne vain järkkäillään täällä eri tavoin :) Eka on tutustuminen synnytyssaliin/osastolle ja sitten on jokunen luentotyyppinen, jossa käydään läpi mm. imetys, vauvan hoito, synnytys jne. 

Bola-korukin tuli jo tänään, eli nopea toimitus :) Ihana koru, musta se helinä-ääni on nätin kuuloista :) Jos vaan tykkää koruja pitää, niin suosittelen kovasti.
Sellaisia kuulumisia tänään, palaillaan taas joku päivä :)

1 kommentti:

Ilahdun kaikista kommenteista! :) Muistathan kuitenkin kommentoidessasi hyvät nettikäytöstavat!
Älä lähetä kommenttia useasti, kommentti näkyy vasta kun olen hyväksynyt sen.
En julkaise asiattomia tai loukkaavia kommentteja.