sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Valaskriisi ja kaipuu hevostelun pariin

Yhden lempiblogini otsikko oli tänään "vaatekriisi", josta itselle tuli sitten mielen että täällä minulla ainakin taitaa vallita valaskriisi. Tykkään kyllä vauvamasustani, mutta se on alkanut hyvää vauhtia levitä sivuille päin. Sitä kun on tottunut ennen tätä siihen, että omistin litteän mahan ja missään ei ollut "ylimääräistä", niin äkkiä saa itselleen kriisin aikaan kun tajuaa, että ensinnäkin painaa enemmän kuin ikinä ja sitten vielä joka puolella vyötäröä on jotain "ylimääräistä" mitä ei siinä ennen ollut. Jossain määrin sitä on jotenkin turhamainen tässä(kin) asiassa ja näitä valaskriisi-päiviä tulee joskus. Pääasiassa kuitenkin tykkään masustani, sillä suojeleehan se rakkainta pientä ihmistä :) Lisäksi tiedän, että saan luultavasti kroppani entiseen kuntoonsa raskauden jälkeen, joten koitan ainakin olla repimättä isoa stressiä asiasta :D
Kuitenkin päätin, että nyt on silti ruvettava liikkumaan jollain tapaa ja lopetettava se sohvalla löhvistely ja ylimääräinen mässäily "raskauden varjolla". Älkää käsittäkö niin, että aikoisin laihduttaa, en todellakaan :D Aion vain pitää mieltä virkeänä sekä itseä jonkinlaisessa kunnossa ihan tulevaa synnytystäkin ajatellen, koska äideillä, jotka enempi liikkuvat raskausaikana, on yleensä hieman helpompi synnytys ja siitä on parempi ja nopeampi palautuakin. Kevyttä liikuntaa siis, joka pitää mielen virkeänä ja kroppaakin kunnossa ilman haittoja pienelle :) Minulla se liikunta tulee olemaan sitä uintia pääasiassa ja lisänä sitten satunnaisesti kevyitä köpötysratsastuslenkkejä ja myös pieniä kävelylenkkejä ja fysioterapeutin antamia venytys- ja jumppaohjeita.

Ratsastuksesta puheenollen. Tänään oltiin katsomassa siskoni kanssa Kajaanissa kansainvälisiä kouluratsastuskisoja. Kisoja katsoessa tajusin, miten suuri kaipuu minulla on hevosen selkään "ihan kunnolla". Toki olen iloinen, että pystyn yhä edelleen käymään hevosen selässä ees niitä pieniä köpöttelylenkkejä ja jopa pienet pätkät raviakin onnistuu vielä. Monet raskaana olevat eivät enää tässä vaiheessa pysty tai eivät edes uskalla mennä hevosen selkään.

Pallomahat vauhdissa :) 16.3.2013

Silti se kaipuu kunnon ratsasteluun on. Ja miksei olisi, minulla on ollut oma hevonen nyt kohta viisi vuotta. Lisäksi olen usein liikuttanut ja ratsastanut myös muiden hevosia ja käynyt tunneillakin. On tottunut siihen, että hevosen selkään voi mennä milloin vain ja siellä voit tehdä kaikkea. Mennä pirteitä laukkapätkiä, hypätä esteitä, vääntää koulua, maastoilla.... Nyt tiedän, että minun on odotettava vielä noin neljä kuukautta, ennen kuin pääsen kunnolla taas ratsastamaan. Laskettuun aikaan on 3 kuukautta, mutta synnytyksestä palautumiseen saa varata melkeinpä sen 2-4 viikkoa ainakin. Se tuntuu ikuisuudelta. Joku ehkä sanoo, että äkkiä se aika menee. Voi olla, mutta 4 kuukautta on oikeasti loppujen lopuksi pitkä aika ja varsinkin kun jotakin odottaa. Nyt kun hevostelemaan ei pääse niin kuin ennen, niin tottakai sitä sitten ikävöi.




Kuitenkin nyt kun odoteltavaa on se 4 kk niin aion ottaa siitä 4 kk irti sen minkä pystyn. Käyn selässä köpöttelemässä niin kauan kuin pystyn ja niin kauan kuin fysiikka antaa periksi (ts. niin kauan kun maha ei estä selkään nousua :D ). Lisäksi voin tehdä hevosten kanssa muitakin juttuja, pienet talutuslenkitkin voivat pitää mukavasti mielen virkeänä. Pääasia kuitenkin on se hevosten kanssa oleminen. Pääasia on se, että minun ei tarvitse raskauteni takia olla erossa hevosten parista.
Koitan kestää tätä kaipuutani ja toivoa, että se aika menee nopsaan. Sitä ennen nautiskelen näistä nykyisistä hetkistä ja suunnittelen tulevaa ja asetan valmiiksi itselle tavoitteita, joita voin sitten alkaa suorittamaan kun hevosen selkään nousu "kunnolla"  on taas ajankohtaista :)


<3

5 kommenttia:

  1. AVAn Erilaiset äidit TV-sarja oli huikea menestys viime
    vuonna. Aito Media etsiikin nyt äitejä sarjan toiselle
    tuotantokaudelle!

    Sarjassa seurataan Helsingissä, Tampereella
    ja lähikaupungeissa synnyttäviä äitejä, joiden
    laskettuaika on keväällä tai kesällä 2013.

    Ensimmäiseltä kaudelta tuttuun tapaan ohjelmaan
    haetaan monipuolisesti erilaisten äitien näkökulmia,
    koskien odotusaikaa, synnytystä ja vanhemmuutta.
    Olit yksinhuoltaja tai suurperheellinen, edustat
    mitä kulttuuria tai uskontoa tahansa, olemme
    kiinnostuneita odotusajan kokemuksistasi ja
    mielipiteistäsi.

    Mikäli kiinnostuit, lähetä hakemus osoitteeseen
    aidit@aitomedia.fi. Lisätiedustelut numerosta:
    050 5643547, kerromme mielellämme lisää!

    VastaaPoista
  2. Mitäs me valastelijat :D Samaa kriisiä itsekin poden. Nyt onneks jo vähän vähemmän mutta kuitenkin. Mä kans oon nyt alkanut enemmän ajatella niin että kyllä nää jenkat tästä vielä lähtee. Imetys nyt ainakin kuulemma on hyvä laihdutuskeino sitten. Ja onneks on toi koira aina pakottamassa joka päivä lenkille. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, monet tutuki on sanonu että imetys kyllä karistaa hyvin kiloja :) Noh, onneks näitä valaskriisipäiviä ei oo usein ja kun tietää että ei tämä lopullista oo :D

      Poista
  3. Mulla oli myös oma suokki vielä silloin kun odotin esikoista vuosi sitten. En päässyt loppuvaiheessa enää alas selästä (maha tiellä) ja siihen sitten loppui ratsastelut. Hevonen alkoi talven mittaan testailemaan vuokraajia, keksi että muka pelkää autoja ym. Oli tosi ärsyttävää katsoa vierestä kun olisi niin tehnyt mieli mennä selkään antamaan kurinpalautusta.

    Mulla oli onneksi helppo synnytys, ja viikon päästä synnytyksestä pääsin jo takaisin selkään. Toki aluksi piti ottaa ihan iisisti.

    Ajattelin odotusaikana, että voin sitten ottaa vauvan aina mukaan tallille ja se voi nukkua päikkärit kentän laidalla kun ratsastan. Käytännössä tämä ei kuitenkaan onnistunut, vaan vauva heräsi joka kerta kun pääsin selkään. Imetyksen takia tallireissut piti hoitaa tosi nopeasti jos mies jäi kotiin katsomaan vauvaa. Joten lopulta päädyin myymään hevosen kun vauva oli parin kuukauden ikäinen. Se oli kova paikka, mutta hetkeäkään en ole katunut.

    Tätä toista odottaessa jouduin jättämään ratsastuksen jo rv 17 ja odotan jo kovasti kesää, että pääsen taas ratsastamaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oot kyl nopsaan päässyt hepan selkään takas :) Itselläkin on hevosesta luopuminen edessä, joskaan ei sen takia etteikö sille riittäisi aika tms, vaan sen vuoksi, että hevosella alkaa olla jo sellaisia vaivoja ja ongelmia, joiden vuoksi on sille reiluinta päästää se vihreämmille niityille. Kuitenkin hyvin varmasti aion uuden pollen sitten hommata, meillä hepat asuu vanhempien pihassa omassa tallissa niin se helpottaa paljon :)

      Itse huomasin nyt eilen selässä käydessä että kohta pitää lopettaa ratsastus, alkaa mullaki maha oleen jo tiellä alas tulossa :s

      Onneksi se kesä on pian täällä :)

      Poista

Ilahdun kaikista kommenteista! :) Muistathan kuitenkin kommentoidessasi hyvät nettikäytöstavat!
Älä lähetä kommenttia useasti, kommentti näkyy vasta kun olen hyväksynyt sen.
En julkaise asiattomia tai loukkaavia kommentteja.