tiistai 12. maaliskuuta 2013

Neuvolääkäri

Tänään oli siis neuvolalääkäri. Olipa ihana päästä vilkaisemaan murusta taas :) Sukupuoli tarkentui tytöksi, lääkäri sanoi että ei löydy kivespusseja eikä pippeliä. Neiti olikin hyvin vilkkaalla tuulella, potkiskeli kovasti ja lääkäri kehuikin pirteäksi.
Ekana lääkäri tarkisti tosin sisätutkimuksella ja ultralla kohdunsuun/kaulan tilanteen ja kaikki oli hyvin. Kohdunsuu oli kiinni ja kiinteä, joten ei mitään ihmeellisyyksiä sen saralla, eli harjoitussupparit eivät ole vaikuttaneet mitenkään, hyvä niin.
Vaavi pötkötteli siellä raivotarjonnassa ja arvelen, että onkin varmaan suurimman osan ajasta tuossa asennossa. Syke oli 138, joten neitillä on vähän "poikasykkeet" :D

Lisätarkastuksia meillä oli myös alakäyrien alla laahailevan sf-mitan takia. Ja kuten vähän jo arvelin, pikkunen ei vastannut tämän hetkisiä viikkoja mittojensa puolesta. Ei tule kuin muutaman päivän jäljessä, joten ei olla siis vaikkapa viikkoja kehityksestä. Vauvan koko oli mitta-asteikolla ala- ja keskikäyrän puolessa välissä, joten mitenkään huolestuttavaa tämä ei ole. Lääkärikin sanoi, että se voi olla aivan normaalia ja vauva saattaa myöhemmin ottaa kasvun kiinni. Tai sitten on vain hieman pienempi vauva tulossa, joka sekin on ihan normaalia, koska eihän kaikki vauvat ole saman kokoisia. Ruumiinosat kuitenkin kaikki kasvaa suunnilleen samaa tahtia keskenään ja vastaavat samoja viikkoja. Mutta tosiaan nyt viikkoja kuukautisten mukaan mulla kasassa 26+5, ja vauva oli kooltaan jokusen päivän siis jäljessä. Kahden viikon päästä kuitenkin käymme vielä kontrollissa, jossa lääkäri tarkistaa vielä kasvun.
Itse toki mietin sitä, että miksi vauva on jäänyt kasvussa hieman jälkeen, mutta en ole huolissani. Lääkäri kuitenkin kertoi asiat tarkasti ja painotti sitä, että tässä ei ole mitään hälyttävää, minkä takia pitäisi huolestua. Tiedän myös, että meistä varmasti pidetään huolta ja hienoa, että lääkäri tarkistaa sit vielä parin viikon päästä tilanteen varmuuden vuoksi.

Sellaista siis tänään, pitää kattoa jos lisäisin niitä tänään saatuja ultrakuvia tännekin asti, vaikka ne ei mitään kauhean hyviä olleetkaan :D

4 kommenttia:

  1. No hyviä ultrakuulumisia oli. :) Ja eipä tuosta nyt kannata tosiaan huolestua että vauva on vähän pieni. Se kasvu kun on kuitenkin muutenkin niin yksilöllistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, ja nyt kun varsinkin seuraillaan jo vauvan omia kasvukäyriä eikä enää niitä yleisiä kasvukäyriä :)

      Poista
  2. Onnea tyttölupauksesta :)

    Mietin miten ihmeessä eksyin blogiisi ekaa kertaa vasta nyt :) Kiva blogi ja kiva kun postailet noista heposista myös. Mä oon myös "heppatyttö", tosin harrastus on nyt ollut jäissä raskauden takia ja sitä ennen kiireiden.. Oma heppakin meillä oli, mutta myytiin se viime keväänä.

    Aurinkoisia kevätpäiviä, kurkin jatkossa blogiasi varmasti ahkeraan :D

    -Pörrösukka rv 32+0 -

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja tervetuloa vain mukaan! :) Mukavia kevätpäiviä sinnekin päin :)

      Poista

Ilahdun kaikista kommenteista! :) Muistathan kuitenkin kommentoidessasi hyvät nettikäytöstavat!
Älä lähetä kommenttia useasti, kommentti näkyy vasta kun olen hyväksynyt sen.
En julkaise asiattomia tai loukkaavia kommentteja.