torstai 21. helmikuuta 2013

Pesänrakennusvietti iski

Sieltähän se saapui mullekin, se pesänrakennusvietti. Ajattelin, että ei kai mulle moisia iske, mutta kyllähän se salakavalasti hiippaili... :D Mulla olisi ihan hirmuinen hinku sisustaa kämppää ja vietän päivistäni osan tölläämällä televisiosta sisustus- ja kotiohjelmia ja selailemalla netissä sisustusblogeja. Jatkuvasti tekisi mieli leipoa, ommella, järjestellä.... Vkloppuna ajattelin viimein laitella vuavan sängyn ym. tavarat tuonne huoneeseen :)

Leipomisvimma olisi kyllä hirmuinen. Tänään illalla päätin toteuttaa sitä väsäämällä kauralastuja, tuli hyviä :P Erittäin helppoja ja nopeita tehdä. Tälläisellä ohjeella väsäilin:

50 g sulaa margariinia/voita
2 dl kaurahiutaleita
1 dl sokeria
1 tl vaniliinisokeria
1 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna

Sulaan margariiniin kuivat aineet ja kananmuna, sekoitus tasaiseksi ja sit noin teelusikallisia nokareita pellille. Pelti uuniin keskitasoon 200 asteeseen ja paisto 5 min. Jos teette, niin muistakaa jättää nokareiden väliin tilaa tarpeeksi, nää levahtaa uunissa kivasti :D Mulla omalle tavalliselle pellille sopi 9 kpl näitä ilman että tarttuivat toisiinsa.
Kuvaa en jaksanut ottaa, mutta kaikki tietänevät millaisia kauralastut on :)

Tänään kävin myös hevostelemassa, tein pienen ratsastuslenkin ja sitten omaa hevosta kävin kävellen taluttelemassa. Huomasin, että kävely ei varmaan kohta sovi mulle, liitoskivut alkaa tuntua kävellessä todella ikäviltä jo :/ Nyt sitten pelkkä keittiöön käppäilykin tuntuu todella ilkeältä nivusissa ja häpyluun kohdalla.. Inhottava vaiva! :/ Ratsastus helpottaa hetkellisesti ja se ei aiheuta kipuja ollenkaan. Mutta kävely, nykyään kärsi kunnolla ees puolta kilometriä kävellä kun alkaa sattua :/

Liitoskipujen lisäksi minulla ei tässä keskiraskaudessa oikeastaan ole pahemmin ollut muita isompia vaivoja. No, naama kyllä kukkii (teini-ikä iski takaisin ilmeisesti) ja jossain vaiheessa ummetus vaivasi (suoraan sanoen sai itkun kanssa välillä vessassa käydä), onneksi se on nyt jäänyt jo pääasiassa pois... Nenä ratkeilee aika usein ja joskus aamuisin niistän pelkkää verta... Ja tissit on kyllä kipeät, harjoitussuppareita tulee, dementia vaivaa, mielialat heittää, automatkoilla oksettaa jos olen matkustajana ja verenpaine laahaa alhaalla. Hups, olihan noita oireita sittenkin jokunen :D Mutta liitoskivut, ne antasin pois ihan milloin vain..! Kaiken muun kestää ihan hyvin.

Ratsastuksen lisäksi ajattelin aloittaa toisena liikuntalajina uinnin. Kävisi aina kerran-pari viikossa läheisellä uimahallilla uimassa (mun asunnolta uimahallille matkaa ehkä 1 km). Ratsastus ei ole mulle enää niinkään kunnon liikuntaa, syystä että mä vaan köpöttelen mielen ja kehon virkistykseksi, enkä tee siellä selässä juuri mitään :D Uinti siis kuulostaisi itselle ihan passelilta liikunnalta, tietysti eihän sitä ennen kokeilemista tiedä :) Lenkkeily olisi kivaa vaan minkäs teet. Niin ja nyt sain jumppapallon lainaksi mummiltani, joten senkin kanssa varmaan tulee jotakin keksittyä. Ja toki fysioterapeutin venyttely ja jumppaohjeet on käytössä jo :)
Mitenkäs muut raskaana olevat liikkuu näin raskausaikana? :) Oletteko huomanneet mitään ongelmia liikunnan suhteen?

5 kommenttia:

  1. Mmmmm kauralastuja... Kiitos ohjeesta! :D

    VastaaPoista
  2. Tein noita heti ja hyviä oli. Nyt on pulska olo :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihi, noista tulee tosi hyviä :) Piti toinenkin satsi vielä leipoa kun entiset ehti loppua (onneksi ei kaikki omaan suuhun kadonnu sentään :D)

      Poista
  3. Sulle on haaste myös minun blogissani :)

    VastaaPoista

Ilahdun kaikista kommenteista! :) Muistathan kuitenkin kommentoidessasi hyvät nettikäytöstavat!
Älä lähetä kommenttia useasti, kommentti näkyy vasta kun olen hyväksynyt sen.
En julkaise asiattomia tai loukkaavia kommentteja.