tiistai 5. helmikuuta 2013

Neuvola 21+4

Neuvolassa käyty ja kaikki oli jälleen ookoo. Verenpaineet oli 106/59, eli sentään nousseet viime kerrasta :D (viimeksi 93/49) Joskin flunssa kuulemma nostaa hieman noita paineita. Paino oli tasan 60 kg, elikkä noin 4 kg on tullut lähtöpainosta. Ipanan syke oli 140+, eli "tyttösykkeet" alkaa pikkuhiljaa olla :D Liikkeet ++, kovasti pieni siellä taas potki ja viuhkasi, meinas vähän sydänäänet jo jäädä kuulematta kunnolla ku toisella oli hauskaa :D Sf-mitta oli 16 cm. Ei ihan alakäyrillä olla, aika tarkalleen alakäyrän ja "normaalin/keskiviivan/keskikäyrän" puolessa välissä.

Niin, ei se neuvolatäti sitten vielä niitä Kela-lappujakaan antanut :/ Ei kuulemma voinut vielä kirjoittaa raskaustodistusta (vissiin niin päivänpäälle oli sitten sen kanssa), joten siirtyi sit ens kertaan ne. Ja ens neuvola on sitten vasta 7.3, eli saa tässä kuukauden ootella ennen kuin pääsee niitä täyttelee ja saa sen äippäpakkauksen. Harmi sinänsä.. Lisäksi mua ihmetyttää se, että mulle ei ole puolella sanallakaan mainittu mitään perhe-/synnytysvalmennuksista. Kovin moni kuulostaa niissä jo käyvän jne. Neuvolatäti aiko kyl huomenna soittaa mulle, joten kysyn kyllä samalla sitten sitä asiaa.

Positiivinen juttu oli kuitenkin se, että pääsen ens viikon maanantaina fysioterapiaan :) Selkä alkaa olla tosissaan huonona, joten katsellaan sitten fysioterapiassa, että mitä voitas tehdä.
Lisäksi keskiviikkona mulla on psykologille aika, käyn ihan muuten vain nyt juttelemassa siellä tämän hetkisestä tilanteestani.

Sairaslomalle sain nyt jäädä, ainakin tämä viikko on saikkua ja saas nähdä jatkuuko miten pitkälle. Luultavasti helmikuun lopussa käyn kirjoittelee kouluun keskeytyspaperit, voi olla että ei tän mamman selällä enää siellä koulussa paljon hilluta :/ Lisäksi tänään on ollut todella ilkeitä liitoskipuja nivusissa ja häpyluun alueella. Ei yhtään mukavilta tunnu :/

4 kommenttia:

  1. Ne kelan paperithan voit jo täyttää netissä sitten kun 154 päivää olet ollut raskaana. Ite oon aina ollut aika käsi niiden kanssa, mutta nuo oli aikas helpot täyteltävät. Sitten vaan laitat sinne lisätietoihin että raskaustodistuksen toimitat perästä päin... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo, pitää käydä kattelee noita sitten :) varmaan kuitenki myöhemmin täyttelen vasta, toisaalta niillä niin kiirus oo :)

      Poista
  2. Hei vitsit huono tuuri sulla käynyt noiden papereiden kanssa! Luulis että se neuvolan täti olis vähän laskenu seuraavan ajan sulle niin että saat ne paperit tälläkerralla jo mukaan. :o Eihän niillä tietty mikään kiire ole, mutta ite ainakin ootan äitiyspakkausta jo hypisteltäväksi! Ja aika outoa ettei se ole vieläkään puhunut perhevalmennuksesta, kun meillä ensimmäinen valmennuspäivä oli jo viimekuussa ja meille siitä kerrottiin heti ensimmäisellä kerralla neuvolassa..
    Sitten tosta fysioterapiasta, mä oon ajatellut kanssa että pyytäisin päästä sine kun mulla on selkä aika kipeä välillä, mutta sitten mietin että kuinka kipeä selän pitää olla että sinne viitsii mennä? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minuaki harmitti nuo paperit kyllä, ois nii kiva ollu saada se äippäpakkaus jo :D Mutta noh, kerkiäähän tuon :) Tosiaan en ees tiedä onko täällä mitään perhevalmennuksia ;o synnytysvalmennusluento + synnärille tutustuminen kyllä on mut muusta en tiedä.
      Ja mä ainakin ehdottomasti suosittelen fysioterapeutilla käyntiä! :) Ei mullakaan mikään vuodelepoon asti vetävä selkäkipu ole ollut, kipeä joo mut kuitenkin. Kannattaa siellä ehdottomasti käydä, itselle oli hyötyä ja selkäongelmien kanssa ei kannata jäädä "vatvomaan", huomattavasti helpompaa kun niitä saa alta pois :)

      Poista

Ilahdun kaikista kommenteista! :) Muistathan kuitenkin kommentoidessasi hyvät nettikäytöstavat!
Älä lähetä kommenttia useasti, kommentti näkyy vasta kun olen hyväksynyt sen.
En julkaise asiattomia tai loukkaavia kommentteja.