tiistai 16. huhtikuuta 2013

Perhevalmennus pt. 1

Tänään oli ensimmäinen perhevalmennus ja aiheena oli "parista perheeksi". Eli hyvin paljon kävimme parisuhdetta läpi. Meidän lisäksemme oli kaksi muuta pariskuntaa mukana, eli hyvin pieni ryhmä :) Pieni paikkakunta ja tässä sen huomaakin :D Toisen pariskunnan vauvalla oli laskettu aika toukokuun lopussa ja toisella sitten lähellä heinäkuun puoltaväliä.
Valmennus oli ihan mielenkiintoinen, kävimme paljon erilaisia juttuja läpi ja saimme itsekin tehdä puolison kanssa erilaisia tehtäväjuttuja. Piti täytellä sellaisia mm. että mitä toisessa arvostaa. Näitä ei kuitenkaan tarvinnut kaikkien kesken jakaa vaan saimme kahden kesken eri huoneessa olla ja siellä jutella :) Tuli valmennuksessa uusiakin juttuja esille ja oli ihan mukava miettiä ja pohtia miten omaakin parisuhdetta voisi parantaa ja miten erilaisissa tilanteissa voisi toimia eritavoin. Eli oli siis ihan hyödyllinenkin :)
Tosin oma isäntä vähän vaikutti jossain määrin siltä että ei niin hirveästi kiinnostanut siellä istua... Miehet! :D

Yhteensä noita valmennuksia on muistaakseni neljä kertaa. Ensi kerran valmennus on sitten ens tiistaina Kajaanissa synnytyssalilla. Sitä odotan ehkä eniten, mukavaa päästä sinne tutustumaan niin tietää vähän etukäteen :) Lisäksi käydään siellä ilmeisesti läpi kivunlievitysjuttuja ym. tärkeää synnytystä ajatellen.

Itse ajattelin, että pitäis pikkuhiljaa ruveta kasailemaan sairaalakassia siltä osin mitä pystyy kasaamaan. En ole vielä toistaiseksi koko sairaalakassille uhrannut ajatustakaan :D Joko muut touko-kesäkuussa synnyttäjät ovat sairaalakassia miten kasailleet?
Muutenkin pitäisi ruveta viimein käymään läpi vauvanvaatteita ja järkkäillä niitä. En nimittäin tiedä yhtään miten paljon mulla on olemassa mitäkin kokoa vaatteita :D Voisi olla ihan hyvä selvittää, jotta tietää sitten minkä kokoisia pitäisi hommata lisää. Lisäksi tajusin, että mulla ois vielä vaikka mitä hommattavaa. Mm. pyllypyyhkeitä pitäs hommata, lakanoitakaan ei taida paljoa olla... Muutenkin kaikkea pientä tarpeellista puuttuu vielä. Hui, jokohan tässä kohta jo tajuaa että kai se kiire tulee :D

Oma vointi on kipujen osalta ollut nyt ihan hyvä. Varsinkin tänään tuntui että tässähän vois vaikka maratonin käydä juoksemassa kun ei satu ollenkaan liitoksiin :D No ehkei ihan sentään, mut melkein ;) Liekkö ollu vaikutusta sillä kun eilen ahkerana jumppailin ja keikuin Satuhäitä katsoen jumppapallon päällä. Jumppapallo on kyl ihan ykkönen näin raskausaikana, helpottaa kummasti mm. kipuja :) Muutenkin  mukava sen päällä keikkua telkkaria kattoen, koska siinä saa varmaan kaikkein mukavimman asennon.

Tänään taas oli iso kaipuunpoikanen hevosen selkään. Tuossa pari päivää sitten kävin keikkumassa siskon hepan selässä ja oli se niin rentouttavaa. Mulla ei ratsastaessa tuu mitään kipuja tai supisteluja edelleenkään ja kyllä niin mielellään vielä kävisin selässä istumassa. Muuta ongelmaa ei oikeastaan olekaan kuin selästä alas kapuaminen, masu alkaa olla sen verran jo tiellä että se on haastavahkoa jo. Pitäis olla joku ramppi tms. josta pääsis paremmin alas :D Noh, vielä jos muutaman kerran pääsis käymään mielenvirkistyksenä niin oisin iloinen. :)

Kesää odottaen - moneltakin osin

8 kommenttia:

  1. Kuten jo vastasin omassa blogissa niin lännentyyliin alas vaan, eli naama edellä! Oli helppoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä täytynee kokeilla, saa vaan varmaan joku avustaja olla vähän vastaan ottamassa kun vähän epävarma olo tulla niin päin :D

      Poista
    2. Joo no oli mullakin tosiaan siin varmistamas, mut ilmanki oisin voinu pärjätä :)

      Poista
  2. Mäkin mietin länkkärityyliä, mut toisaalta tasapaino ei oo ihan samaa luokkaa kuin ilman vatsaa.. oisko toinen et viet hevosen aidan viereen, keikautat ittes naistensatulaan ja valutat jalat aidalle ja otat käsillä vastaan? :D mä laskeuduin edelliselt hevoselta aina pepun kautta, pyllymäkeä:D tosin siihen tarvii totuttelua ..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mie en aidalle varmaan uskaltas laskeutuu ku jotenki huteran tuntusta ois :D Voi olla että tulen "etuperin" tästälähtien, sisko pystyy avustamaan kuiteski alastulossa ja vähän vastaan ottamaan joten luulis onnistuvan :) Tai sit opettas hevosen laskee kaulaa ja kaulan kautta liukumäkeä :'D

      Poista
  3. Sinulle on haaste blogissani ! :)

    VastaaPoista
  4. Tuo teidän valmennus kuulostaa kyllä mielenkiintoisemmalta kuin meillä, parisuhdeosiossa katseltiin jotain parisuhteen palikoiden kasaamista eikä me synnärilläkään käyty! Vielä on kyllä paljon hankkimatta, pyyhkeitä ja muuta. Toisaalta eipä sitä kaikkea tarvitse valmiina ollakaan, eiköhän sitä ehdi ostaa sittenkin, kun tarvetta oikeasti on...

    VastaaPoista

Ilahdun kaikista kommenteista! :) Muistathan kuitenkin kommentoidessasi hyvät nettikäytöstavat!
Älä lähetä kommenttia useasti, kommentti näkyy vasta kun olen hyväksynyt sen.
En julkaise asiattomia tai loukkaavia kommentteja.