lauantai 1. kesäkuuta 2013

Odottavan aika on pitkä... ja tukala!

Nämä helteet ei todellakaan ole odottavalle äidille suunniteltu! Hyi hiivatti, hiki valuu vähemmästäkin ja olo on ihan tajuttoman tukala koko ajan. Kävin tänään pyörähtämässä ystäväni valmistujaisissa, mutta harmikseni en vain pystynyt siellä puolta tuntia pitempään olemaan, kun tuntui että mulla loppuu happi ja kuolema tulee vähemmästäkin. Uimaan tekisi mieli, mutta veikkaan että vesi on vielä liian kylmää :/ Tulisi edes kunnon ukkonen niin raikastuisi tuo ilma! Lupaavia pilviä oli jo ja ilmakin hiostaa, mut ei jytise ei.

Seuraavaksi muuten ällövaroitus! Mutta nyt on ihan kunnolla limatulppa lähteny irtoamaan, ei epäilystäkään etteikö se sitä olisi. Inhottavaa :D Mutta toisaalta, vois merkata jotakin jo..? Tai sitten ei, sehän voi irrota vaikka synnytys ei oisi vielä lähelläkään... Kipeitä suppareitakaan ei silleensä ole tullut, eilen muutama napakampi ja tänään pari myös... Mutta muuten ei mitään. Kohdunsuulla kyllä tuntuu vihlontaa ja nipistelyjä ja alakerrassa on kova paine koko ajan. Ja itsellä on outo olo jatkuvasti. Siis sillai henkisesti outo olo.. :D Ihankuin mielikin alkas valmistautua pikkuhiljaa synnytystä varten.
Saisi tuo pikkuneiti jo kyllä alkaa ulostautua! :D Jotenki mulla on ollu fiilis jostain puolivälistä asti, että neiti syntys joko viikoilla 38+5 tai 39+4 (tai sit 40+4 jos vähän yli meniskin). Saas nähä pitääkö kumpikaan paikkansa. 38+5 kyllä tulee tiistaina täyteen ja silloinhan mulla on synnärille se kontrolli, johon piti myös valmistautua siltä varalta että silloin käynnistetään. Se nähdään sitten siis!

Välillä tuntuu, että paljon pitäisi vielä ehtiä tehdä ennen vauvan syntymää. Kämpässä vois siivota, hoitopöytä pitäisi kasata makkariin, pyykkiäkin pitäis pestä. Kovasti aioin pakastimeenkin tehdä ruokaa valmiiksi, mutta eihän sinne vielä ole eksynyt kuin rasialllinen makaronilaatikkoa.... :D Noh, eiköhän tuo kokkailu kuitenkin onnistu myös vauvan tulon jälkeen, kuitenkin isukkikin hoitaa pikkuista.

Haluaisin muuten muilta äideiltä tiedustella, onko kellään kokemuksia kantoliinasta? Tai aikooko joku sellaista kokeilla? Itse arvelin kantoliinan hommata, niin monelta kuullut siitä kehuja. Tietysti ei tiedä vielä, miten neiti tykkää siitä, mutta kokeillahan aina voi :) Rintareppu mulla ois kanssa, mutta en tykkää itse siitä yhtään, joten sitä tuskin tulen käyttämään. Mutta kantoliinakokemuksia/ajatuksia jos jollain on niin kommenttiboksiin saa jättää viestiä! :)

Mutta nyt on lähdettävä haukkaamaan välipalaa ja sitten viileään suihkuun viilentymään :) Niin ja taidan sitten suosiolla sen sairaalakassin pakkauksenkin aloittaa, vielä viime postauksen jälkeen sitä en saanut tehtyä....... :D

6 kommenttia:

  1. Itse hommasin aivan vasta meidän neidille kantoliinan. Hintava oli kyllä, mutta meiän pikkuinen on ainakin tykännyt kovasti. :) Aluksi olin vähä skeptinen ja pelkäsin että vaavi tippuu helposti sidonnasta, mutta liina onkin yllättävän tukeva. Ja pikkuista on helppo kanneskella ympäriinsä kun kädet jää vapaaksi ja monesti sohvallakin on kivempi heittää pikkuinen kantoliinan sisälle kun kädet väsyy jatkuvasta kannattelusta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tilasin siis liinani Lekmeristä: http://lekmer.fi/lapset-ja-vauvat/kantaminen-ja-istuminen/kantohuivit/kam-care-design-kantoliina-luumu#.UaolvUA5lMA

      Poista
  2. Mulla maya wrap sling, tykkään! ::)

    VastaaPoista
  3. Mulla on tuo rintareppu, ja ajattelin sillä mennä ainakin aluksi. Jotenkin miellän sen "turvallisemmaksi", vaikka tiiän kyllä että sen liinan käytön kyllä oppii nopeasti. Mutta ainakin aluksi kokeillaan sitä reppua, ja jos jostain tulee vastaan edullinen liina, niin enköhän minä senkin hommaa, jos vauva tykkää tuosta kanniskelusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo Morin hankkima näyttää kyllä sellaiselta, että tuollaisen liinan vois itsekin hommata.

      Poista
  4. Heei! Tuosta "ällöaiheesta" eli limatulpasta sellasta et mulla se irtos synnytyksen käynnistymisen päivän aamuna :D Eli siis aamulla irtos limatulppa ja illalla alko säännölliset supparit ja sit yöllä tyttö oliki jo sylissä :) Eli kyllä se hyvinkin voi ennakoida pian alkavaa synntystä, mutta toisaalta siitä irtoamisesta saattaa mennä vielä parikin viikkoa ennenkun synnytys alkaa! :D Mä ajattelin vaan tämmösena "tsemppinä" laittaa ton oman limatulppa -kokemuksen. :D

    VastaaPoista

Ilahdun kaikista kommenteista! :) Muistathan kuitenkin kommentoidessasi hyvät nettikäytöstavat!
Älä lähetä kommenttia useasti, kommentti näkyy vasta kun olen hyväksynyt sen.
En julkaise asiattomia tai loukkaavia kommentteja.