perjantai 24. toukokuuta 2013

Pientä huolestumista

Ihan ekaksi, meidän pikku neiti on nyt täysiaikainen <3 Tätä päivää on tullut jo odotettuakin :) nyt voisi mun puolesta ainakin neitonen maailmaan tulla vaikka heti. Alkaa mamma olla aika kärsimätön. Ja toisaalta myös melkoisen tuskainenkin näiden vaivojen kanssa! Tossa kattelin eilen että näyttää että masu on laskeutunu alaspäin. Myös hengittäminen on helpottunut hieman, mutta sitten taas alakerrassa on tukalat oltavat, nivuset huutaa hoosiannaa ja painetta tuntuu.

No mutta kuitenkin. Otsikko viittaa huolestumiseen, joten siitä nyt hieman lisää sitten. Tänään oli neuvolakäynti heti aamusta. Neuvolassa sitten sai pari syytä, joiden vuoksi pieni huoli jäi takaraivoon. Ensinnäkin pissassa valkuainen oli yhdelä plussalla. Neuvolatäti sanoi, että voi kyllä johtua niukasta näytteestäkin (en saanut kovin isoa näytettä annettua kun kävin ennen neuvolaa vessassa). Sitten toinen huolenaihe oli vauvan syke, se oli hieman matalahko ja pyöri aluksi siinä 105-110 tietämillä ja välillä hetkeksi nousi 115-121. Neuvolatäti sitten soitti synnärille että mitäs tehdään. Jutteli kätilön kanssa ja kätilö vielä kysyi asiaa lääkäriltäkin. Lääkäri kuitenkaan ei ollut sydänäänistä huolissaan ja kätilön kanssa määräsivät sitten viikonlopuksi kotiseurantaan. Eli nyt aamulla pitää itse testailla tikun kanssa pissa, että onko muutoksia. Lisäksi sain verenpainemittarin matkaan, joten sitäkin pitää mittailla ja vauvan liikkeitä pitää kanssa seurata. Varsinaisesti ei liikelaskentaa, mutta kuitenkin. Ohjeena sitten, että jos pissassa häikkää, paineet nousee, oma olotila menee heikoksi tai vauvan liikkeet vähenee tms, niin sitten suoraan synnärille soittoa.
Neuvolatäti sanoi että ei ole syytä nyt stressata tai muuta, mutta väkisinhän tämä stressaa jonkin verran..

Mutta sitten vielä muita neuvola-asioita. Olin ihan oikein katsonut, että masu on alaspäin tullut, neuvolatäti totesi nimittäin että vauva on laskeutunut :) Vielä ei kuitenkaan ollut kiinnittynyt. Sf-mitta oli sama kuin viimeksi, eli 30 cm. Ja sekin siis kertoi sen aika hyvin, että vauva on alaspäin tullut. Muuta ihmeempää ei sitten ollut. Keskiviikkona tosin jouduin aloittamaan rautakuurin, ilmeisesti oli hemoglobiini tippunut kun sain armottoman väsymyksen kaverikseni. Seuraava neuvolakäynti on sitten maanantaina jo ja silloin sitten katotaan myös se hemppari, että onko noussut.

Nyt tuli vähän sekavahko teksti johtuen mietinnän aiheista sekä liian vähäisistä yöunista. Joten, taitaa tää äippä nyt lähteä pienille nokosille. Vkloppuna palailen taas, katsotaan mitä kotitestaukset sanoo.

PSPSPSPS: Käykäähän osallistumassa odotan. blogin arvontaan! :) Arvontaan pääset TÄSTÄ

5 kommenttia:

  1. Täällä kans pissassa ollut valkuaista (oli kans toisella kerralla niukka näyte), sain verenpainemittarin kotiin ja ihan normaali se on ollut kun oon mittaillut, neuvolassa sanottiin, että kun vauvan pää on niin alhaalla, niin se voi ärsyttää kohdunsuuta jonka takia voi sitten valkovuotoa tulla josta se valkuainen johtuu pissassa.. Kans annettiin ohjeet, että jos vointi huononee tms. niin synnärille soittoa, mut ihan hyvä on vointi :) lukuunottamatta kamalia nivuskipuja ja muita... noh, ei enää kauaa kun näistä saa kärsiä ;) Toivotaan, että sulla ei raskausmyrkytystä ainakaan ehdi kehittyä! Ota rennosti vaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ja ONNEA täysiaikaisuudesta! :)

      Poista
    2. Okei, jospa se olisi täälläkin vaan sitä, neitosella kyllä on pää tällä hetkellä jo tosi alhaalla kun oli laskeutunutkin :) Mullakin on vointi ihan hyvä, vähän verenpaineita nakkeli tuossa mutta nekin tälle päivää laski. Jospa se siis tästä :) Ja kiitos paljon :)

      Poista

Ilahdun kaikista kommenteista! :) Muistathan kuitenkin kommentoidessasi hyvät nettikäytöstavat!
Älä lähetä kommenttia useasti, kommentti näkyy vasta kun olen hyväksynyt sen.
En julkaise asiattomia tai loukkaavia kommentteja.