keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Äippäloman alku, neuvolaa ja flunssaa

Tänään alkoi virallisesti sitten äippäloma. Toki lomailluthan olen kyllä jo tässä jonkin aikaa :D Äippäloman kunniaksi se päätti sitten vissiin flunssankin pukata... Päivän on ollut aika ilkeä olotila, kurkku on karhea, päähän koskee ja vähän tööt olo. Lämpöähän se pikkuisen oli nostanut kun äsken mittailin, mutta ei muuta kuin lepoa siis :)
T'änään oli myös neuvolassa käynti. Neuvolatätin luona oli myös sairaanhoitajaopiskelija tällä kertaa mukana. Toki he kysyivät saako hän olla ja eipä se minulle haitaksikaan ollut :) Mutta alla taas tän kertaiset neuvolajutskat ja suluissa edellisen kerran asiat, edellinen käynti oli siis rv 32+5. Hoksasinkin että en oo tainnu ees ton edelliskerran juttuja tänne päivitelläkään!

Rv: 34+6 (32+5)
Paino: + 1,4 kg edelliskerrasta
RR: 118/72 (122/64)
Pissa puhdas (puhdas)
B-Hb: 111 (ei mitattu viimeksi)
Sf-mitta: 29 cm (27 cm)

Vauvan syke: 122 (140)
Tarjonta: rt (rt)
Lapsiveden määrä: normaali (normaali)
Liikkeet: ++ (++)


Hemoglobiini oli siis tipahtanut ja se selittääkin varmasti viime päivien väsymyksen, joka on vaivannut. Vielä ei kuitenkaan lisärautakuuria neuvolatäti määrännyt, vaan sovittiin että nyt yritän syödä niitä raskausvitamiinitabletteja, josko se hb lähtis niillä nousemaan, niissä kun kuitenkin on rautaa myös. Ens käynti onkin jo sitten heti ensi viikon keskiviikkona, silloin ois lääkärineuvola ja lääkäri tekee synnytystapa-arvioinnin, sekä painoarvion :) 

Viime päivinä mulla on ollut ihan kamalan tukala olo, vauva painaa ilkeästi jo keuhkoja ilmeisesti kasaan ja tuntuu että mulla ei meinaa henki oikein kunnolla kulkea :/ Lisäksi tuo painaminen aiheuttaa närästystä ja huonoa oloa. Joku sanoi, että sen pitäisi helpottua sitten kun vauva laskeutuu, mutta vähän epäilen tätä asiaa, kun tänään neuvolassa neuvolatäti sanoi tunnustellessaan että vauva on jo aika alhaalla. Ilmankos alakerrassa onkin ollut välillä aika ilkeää paineen tunnetta :/ Toki kyllähän se vielä vähän laskeutuu ja kiinnittyy sitten mutta tosiaankin kuulemma aika alhaalla neitillä jo pää on..

Mutta nyt siirryn sohvalle viltin alle katsomaan leffaa, jospa tää flunssakin ohi menis nopsaan :)

8 kommenttia:

  1. Jippii mukavaa mammalomaa! :) Harmi vaan kun sielläkin noita vaivoja piisaa. :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) vaivat on kyllä huono puoli tässä, pitää vaan koittaa ajatella että ei näistä enää kauaa tarvitse kärsiä, kun loppusuoralla jo aletaan olla :)

      Poista
  2. Moi! En voikaan kirjoittaa perhetilanteestamme tai ajatuksistani sen tarkemmin blogiin. Jos kuitenkin tahdot vaihtaa ajatuksia niin laita mulle vaikka sähköpostia? :) chocky.pony@gmail.com

    VastaaPoista

Ilahdun kaikista kommenteista! :) Muistathan kuitenkin kommentoidessasi hyvät nettikäytöstavat!
Älä lähetä kommenttia useasti, kommentti näkyy vasta kun olen hyväksynyt sen.
En julkaise asiattomia tai loukkaavia kommentteja.