tiistai 21. tammikuuta 2014

Nukkumisasiaa

Tänään pakkanen laski peräti sen 10 astetta, ja ulkona oli "vain" -14.. Uskaltauduin itsekin nyt pitemmän lenkin tekemään neitokaisen kanssa. Viivi nukkui sitten vielä lenkin jälkeen parin tunnin päikkärit. Paljon on ollut puhetta pakkasrajoista vähän jokapuolella ja joka asiassa, ja itsekin tiedän esim. neuvolan suositukset (-10/-15). Silti koitan ennemmin mennä vähän omalla maalaisjärjellä tässä(kin) asiassa. Olen suojannut kylmällä ilmalla vaunut tarkasti (toki kuitenkin niin, että ilma kiertää) ja pitänyt lämpömittaria vaunuissa, jotta voi vähän seurailla lämpötilaa. Lämpötila pysyy hyvin plussan puolella, joten uskoisin, et ulkona nukkuminen on ok :) Neiti ainakin on ollut varpaista nenänpäähän lämpöinen.


Muutamana päivänä tosin olen toisetkin päikkärit nukuttanu sisälle, kun pakkanen on ollut sen verran kova. Ei nuku läheskään niin hyvin :/ Tunnin korkeintaan nukkuu.. Yhdellä kerralla tosin sain neitosen jatkamaan vielä unia, kun heräs niin nostin vaan pikaisesti tissille, niin nukahti uudelleen, silloin tais peräti yhteensä 2,5 tuntia nukkua sisällä.

(c) Jenni P.

Nukkumislinjalle kun lähdettiin, niin puhutaanpa siitä viel lisää. Meillähän on nyt semmoinen tilanne, että Viivi nukahtaa iltaisin tosi hyvin omaan sänkyyn. Iltasyöntien jälkeen ei tarvi muuta kuin nostaa likka sänkyyn ja neiti sippaa sinne itekseen, nukkumaanmenoaika on n. klo 21-22 . Yöllä sitten oma sänky ei oo yhtään kiva. Eka herätys on klo 01.30-02 välillä. Nukahtamaan ei suostu ilman tissiä ja usein väsyneenä nostan tytsyn sit sänkyyn nukkumaan ja syömään. Nyt alkaa vaan tuntua et tuosta tuohon aikaan heräämisestä on tullu tapa, koska herää, vaikka ois illalla syönyt ihan kunnolla. Jos ton yösyönnin jälkeen nostan likan takas omaan sänkyyn nukkumaan, niin herää uudelleen taas kahden tunnin päästä. Jos taas jää viereen, niin nukkuu hyvällä tuurilla heräämättä sinne aamukasiin, tai sit herää jossain 06 tietämillä syömään. Kokonaan ylös noustaan 09-09.30. Eli jonkinsortin unikoulua kai tässä pitäis suunnitella.. Tarkoitus olisi myös vaihtaa makkarissa järjestystä niin, että typyn sänky ois vieressä, niin jos oppis pikkuhiljaa sinne omaan sänkyyn. Kuitenkin osaa hyvin sinne iltaisin itse nukahtaa!

Muutokset muuten alkaa pikkuhiljaa pian blogissa näkyä. Voipi olla, että saatan hetkellisesti sulkea blogin, jotta saan rauhassa tehtyä tarvittavat jutut :) Mutta jos suljen blogin, niin tuskin on suljettuna paria tuntia kauempaa :) Sen kuitenkin voin kertoa, et vähän isompaa muutosta ois nyt tarkoitus tehdä!




EDIT// Pakko viel loppukevennyksenä kertoa, et blogiin oli löydetty hakusanoilla "vaaleanpunainen amme" (joo, semmonen kyl löytyy) ja "ilkeä neuvolatäti" (muistaakseni en oo ilkeästä neuvolatätist kertonu, meil on kyl ihan mukava neuvolatäti) :D

1 kommentti:

Ilahdun kaikista kommenteista! :) Muistathan kuitenkin kommentoidessasi hyvät nettikäytöstavat!
Älä lähetä kommenttia useasti, kommentti näkyy vasta kun olen hyväksynyt sen.
En julkaise asiattomia tai loukkaavia kommentteja.