lauantai 21. joulukuuta 2013

Taas vaikeita päätöksiä.

Enpä olisi uskonut, että puolen vuoden sisään joudumme tekemään toisen samanlaisen päätöksen.
Tänään meidän tammamme Olivia laukkasi vihreämmille niityille. Päätös ei ollut helppo, vaikka hevonen ei kauaa meillä ehtinyt ollakaan. Mutta näitä tilanteita tulee eläintenomistajilla eteen väkisin ja itse on osattava tietää, milloin ikiuni on paras ratkaisu.
Olivian takajalat oli huonossa kunnossa, takapolvet oli todella löysät. Lisäksi paljastui nivelrikkoa. Olis menny varmaan seurahevosena, mutta tamma alko loppuvaiheessa, ilmeisesti kun oli kipeä, olla niin kärttyinen ja kiukkuinen, vaikka sillä ei ratsasteltu ollenkaan.
Mutta tottahan toki harmittaa, varsinkin kun ei mikään vanha hevonen (-03 synt) ja kun ei ehtinyt kauaa olla. Mut onneksi meille jäi tuo herra rasavilli, muistuttamaan meitä emästään ja ilostuttamaan olemassaolollaan.







3 kommenttia:

  1. Nämä on vaikeita päätöksiä... Miten tamma lopetettiin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. meidän heppahierojamme otti Olivian lihoiksi ja he lopettivat tamman asianmukaisesti niin kuin kuuluu. Toki ois voinu ell lopettaa ja näin, kun teurastamot on niin kaukana et niille ei kannata viedä, mutta meillä ei olisi ollut mahdollista esim. haudata mihinkään ja näin talvella se olis ollu todella hankalaakin.

      Poista

Ilahdun kaikista kommenteista! :) Muistathan kuitenkin kommentoidessasi hyvät nettikäytöstavat!
Älä lähetä kommenttia useasti, kommentti näkyy vasta kun olen hyväksynyt sen.
En julkaise asiattomia tai loukkaavia kommentteja.